Maak Thuis Je Eigen Chocoladerepen met Callebaut Chocolade Druppels

Introductie
Bij het Nederlands Patisserie Huis weten we dat er niets boven de smaak van ambachtelijke chocolade gaat. Nu kun je zelf thuis de heerlijkste chocoladerepen maken met onze Callebaut Chocolade Druppels. In dit artikel delen we een eenvoudig en leuk recept om je eigen chocolade creaties te maken, compleet met verrassende smaakcombinaties.

Ingrediënten
Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1. 300 gram Callebaut Chocolade Druppels (melk, puur of wit, afhankelijk van je voorkeur)
 • 2. Toppings naar keuze (bijvoorbeeld gehakte noten, gedroogd fruit, zeezout, specerijen)

Benodigdheden:

 • Chocoladevormen of een bakplaat bekleed met bakpapier
 • Dubbele boiler (of een hittebestendige kom en een pan)
 • Spatel
 • Eventueel een thermometer

Stappenplan:

 1. Chocolade Smelten: Begin met het smelten van de Callebaut Chocolade Druppels. Dit doe je het beste au bain-marie, zodat de chocolade langzaam en gelijkmatig smelt. Vul een pan met een klein laagje water en breng het aan de kook. Plaats een hittebestendige kom bovenop de pan, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Doe de chocolade druppels in de kom en roer regelmatig totdat de chocolade volledig gesmolten is.
 2. Chocolade Tempereren: Voor een mooie glans en de juiste textuur moet de chocolade getemperd worden. Dit betekent dat je de chocolade moet laten afkoelen en vervolgens weer iets moet opwarmen. Breng de gesmolten chocolade naar een temperatuur van ongeveer 45°C (voor pure chocolade), 40°C (voor melkchocolade) of 38°C (voor witte chocolade). Laat de chocolade vervolgens afkoelen tot 28-29°C en verwarm het daarna opnieuw tot 31-32°C (pure chocolade), 30-31°C (melkchocolade) of 29-30°C (witte chocolade).
 3. Chocolade Gieten en Versieren: Giet de getempereerde chocolade in de vormen of op de bakplaat. Schud de vormen lichtjes om eventuele luchtbellen te verwijderen en zorg ervoor dat de chocolade gelijkmatig verdeeld is. Voeg nu je favoriete toppings toe. Enkele ideeën:
  • Noten: Hazelnoten, amandelen, pistachenoten
  • Gedroogd Fruit: Cranberries, abrikozen, rozijnen
  • Zeezout: Voor een heerlijke zoet-zout combinatie
  • Specerijen: Kaneel, gember, chili
 4. Chocolade Laten Uitharden: Laat de chocolade op kamertemperatuur uitharden of zet het in de koelkast om het proces te versnellen. Dit duurt ongeveer 1-2 uur. Zorg ervoor dat de chocolade volledig hard is voordat je het uit de vormen haalt of in stukken breekt.

Tips en Variaties:

 • Marmeren Chocolade: Meng twee verschillende soorten chocolade (bijv. melk en wit) lichtjes door elkaar voor een mooi gemarmerd effect.
 • Extra Crunch: Voeg gepofte rijst of cornflakes toe voor extra textuur.
 • Exotische Smaakcombinaties: Experimenteer met ingrediënten zoals kokos, matcha poeder of sinaasappelschil.

Conclusie
Met Callebaut Chocolade Druppels en een beetje creativiteit kun je thuis de meest heerlijke en unieke chocoladerepen maken. Perfect om te delen, cadeau te geven of gewoon zelf van te genieten. Kom langs bij het Nederlands Patisserie Huis voor meer inspiratie en alle ingrediënten die je nodig hebt voor jouw chocoladeavontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *